Liidimetodi®

Halusimme tehdä kompleksisen ja dataohjautuvan markkinointikoneiston suunnittelusta, rakentamisesta ja johtamisesta helpompaa, ymmärrettävämpää ja asiakaslähtöisempää. Niin syntyi Liidimetodi®.

Mikä on Liidimetodi®?

Liidimetodi® on Markkinointi Meemin kehittämä menetelmä, jonka avulla suunnitellaan askel askeleelta kasvumarkkinoinnin koneisto sekä kasvumarkkinoinnin prosessi. Videolla kerron lisää Liidimetodista sekä siitä, mitkä neljä yleisintä kasvumarkkinoinnin sudenkuoppaa sen avulla taklataan.

Liidimetodin® prosessi

1. Liidistrategia

Mikä on liidistrategia ja miksi me emme voi vain puhua markkinointistrategiasta, kuten normaalit ihmiset? Tälle on yksinkertainen syy. Kun lähdemme puhumaan yrityspäättäjille markkinointistrategiasta, päättäjät alkavat kaivelemaan esiin strategiapäivien PowerPoint-kokoonpanoa, josta ilmenee yrityksen vuoden tavoitteet, missio, arvot, vastuullisuuslupaukset, tyylikkäät brändivärit, iskevä slogan ym. asiat, jotka kuuluvat perinteiseen brändistrategiaan. Nämä ovat kasvumarkkinoijalle ihan nice to know-juttuja ja antavat tekemiselle ylemmän tason raamit, mutta kasvumarkkinoija ei saa kaikkea kaipaamaansa tietoa brändistrategiasta. Kasvumarkkinoinnin strategiatyö sukeltaa syvemmälle asiakasymmärrykseen.

Selkeä tavoite

Yksi digitaalinen asiakaspolku palvelee yhtä selkeää kohderyhmää ja tavoitetta. Meille pitää olla harvinaisen selvää millä kasvu konkreettisesti tehdään eli ketä ja mitä varten kasvumarkkinoinnin koneisto rakennetaan. Tavoite-keskustelussa on myös hyvä puhua siitä, kuinka paljon yksi uusi liidi tai asiakas maksaa yritykselle tällä hetkellä ja mikä on asiakkuuden hankintahinnan tulevaisuuden tavoite.

Avatar

Kuvitteellisesta ihanneasiakkaasta rakennettu profiili eli avatar sukeltaa demografisia tietoja syvemmälle. Tavoitteena on ymmärtää ihanneasiakasta ihmisenä ja asiantuntijana. Millaisia ongelmia, kipupisteitä, unelmia ja haaveita hän kohtaa arjen keskellä? Mikä pitää häntä hereillä iltaisin, kun hän menee nukkumaan?

Ostoprosessin vaiheet

Kun Avatar on saatu valmiiksi, lähdemme kartoittamaan ihanneasiakkaasi ostoprosessin vaiheita Larger Market formulan avulla. Asiantuntijayritysten asiakkaiden ostoprosessi on kompleksinen, kuten Gardnerin tekemä tutkimus B2B asiakkaiden ostopolusta meille kertoo.

Sisältöstrategia

Laadimme sisältöstrategian, jonka avulla ihanneasiakasta kuljetetaan aina eteen päin ostoprosessin vaiheesta toiseen kohti ostopäätöstä. Sisältöstrategian avulla ihanneasiakkaan ostamisesta tehdään niin helppoa, kuin se suinkin vain on mahdollista.

Täydellinen tarjous

Netti on pullollaan huonoja tarjouksia, joiden ohi me surutta skrollailemme joka päivä! Täydellinen tarjous laaditaan niin, että se kumoaa ihanneasiakkaasi ostamisen esteitä ja ruokkii ihanneasiakkaasi emotionaalista ja rationaalista päätöksentekoa.

2. Asiakaspolku

Miksi emme laadi markkinoinnin vuosikelloja, vaan puhumme pelkästään asiakaspolusta? Markkinoinnin vuosikello on modernin kasvumarkkinoinnin dinosaurus. Vuosikelloon laadituista markkinointisuunnitelmista puuttuu keskittynyt dataan perustuva tekeminen, selkeä mittaristo ja kasvuhakkeroinnin mindset. Vuosikellosuunnittelu perustuu muutenkin lähes poikkeuksetta jonkun henkilön mutu-tuntumalle, jolloin sisältöjen suunnittelun starana ei ole asiakas, vaan yritys itse.

Kasvumarkkinointi ei ole vuosikelloprojekti tai läjä kamppiksia, jotka alkaa ja päättyy, vaan jatkuvasti kehittyvä prosessi. Kasvumarkkinoinnin johtamisen tulisi siis olla hyvin prosessijohtamisen kaltaista toimintaa ja prosessi itsessään on ihanneasiakkaasi ostoprosessi eli matka never hööd-tyypistä maksavaksi asiakkaaksi ja edelleen yrityksesi suosittelijaksi. Me kutsumme tätä nimellä digitaalinen asiakaspolku.

Asiakaspolku kuvaa ostoprosessia aina asiakkaan tarpeen tunnistamisesta ostopäätökseen sekä siihen, miten asiakas käyttäytyy ostamisen jälkeen. Asiakaspolku sisältää kaikki kosketuspinnat, joissa asiakas on tavalla tai toisella kontaktissa yrityksesi kanssa. Kosketuspinnat vaihtelevat asiakaspolun eri vaiheissa ja niiden merkityksen mahdollisimman syvä ymmärtäminen tulisi olla markkinoijan yksi tärkeimmistä tehtävistä.

Sisältösuunnitelma

Kun liidistrategian pohjalta on kartoitettu ihanneasiakkaan ostoprosessin vaiheet ja ymmärretty, mitä hänen pitää oppia tai tietää, jotta hän voi siirtyä ostoprosessin vaiheesta toiseen, on aika laatia timanttinen sisältösuunnitelma. Tässä kohtaa ei keskustella sisältömuodoista tai kanavista, vaan pelkästään informaatiosta, jota ihanneasiakkaamme tarvitsee liidistrategian mukaan.

Toimenpidesuunnitelma

Jalkautamme strategian ja sisältösuunnitelman taktiseksi toimenpidesuunnitelmaksi. Liidimetodin avulla jalkautat tämän kokonaisuuden käytäntöön loogisessa järjestyksessä niin, ettei homma leviä käsiin: sisällöntuotanto, verkkoympäristö, markkinoinnin automaatiot ja kanavat.

KPI-mittarit

Laadimme digitaaliselle asiakaspolulle KPI-mittariston. Digitaalisen kasvumarkkinoinnin mittaristossa on 4 yläkategoriaa, joiden alle KPI-mittarit suunnitellaan: tunnettuus, liikenne, konversiot ja myynti. Nämä neljä yläkategoriaa ovat aina samat, mutta jokainen mittaristo on tietysti yrityskohtainen.

3. Kasvuhakkeroinnin prosessi

Hmm, kasvuhakkerointi, eikös se ole vain startuppien juttu? Voiko muka ihan tavallinen vakaavarainen asiantuntijayritys tehdä kasvuhakkerointia?

Moni liittää kasvuhakkerointi-sanan startup-henkiseen ajatteluun, jossa tavoite on hakea kasvua aggressiivisesti ja nopeasti testaamalla erilaisia markkinointitaktiikoita. Vuosien saatossa kasvuhakkeroinnista on kuitenkin kehittynyt skaalautuva toimintamalli.

Kaikkien ei tarvitse hakea kasvua veren maku suussa tai valloittaa joka vuosi uusia vuoria. Kasvuhakkeroinnin toimintamallin avulla yritys tekee kuitenkin markkinointia prosessin omaisesti, kohdentaa resursseja tehokkaammin ja kehittää markkinoinnin toimenpiteitä dataohjautuvasti sekä asiakaslähtöisesti. Tähänhän jokaisen yrityksen tulisi pyrkiä toimenpiteistä ja tavoitteiden kunnianhimoisuudesta riippumatta, eikö?

Kun meillä on voittava liidistrategia ja selkeä digitaalinen asiakaspolkusuunnitelma, on aika luoda markkinointitiimille prosessin omainen toimintamalli, joka pyrkii aina tehostamaan prosessia ja tuottamaan paremmin eli kasvuhakkeroinnin prosessi.

Kohdenna resurssit

Olipa kyseessä asiakaspolun rakentaminen nollista tai sen kuukausittainen optimointi ja kehittäminen, me emme koskaan lähde tekemään asioita summa mutikassa. Hyödyntämällä Liidimetodin selkeää KPI-mittaristoa, markkinointipäällikkö tunnistaa asiakaspolun pullonkaulan tai pullonkaulat ja osoittaa sormella asiakaspolun kohtaa, jonne lisätään resursseja.

Priorisoi toimenpiteet

Markkinointitiimi päättää halutulle ajanjaksolle toimenpiteet, joilla asiakaspolun pullonkaulaa lähdetään optimoimaan ja priorisoi toimenpiteet toteutusjärjestykseen.

Sprintti

Kun hommat on priorisoitu, tiimi on kasassa ja tehtävät jaettu, alkaa testijakso eli sprintti. Sprintin pituus riippuu täysin yrityksen tavoitteista ja siitä, kuinka nopeasti tuloksiin halutaan päästä ja millaisilla toimenpiteillä. Kun sprintti on saatu päätökseen, palataan takaisin kohtaan, jossa markkinointipäällikkö katsoo asiakaspolun dataa, tunnistaa pullonkaulat ja osoittaa sormella minne markkinoinnin resursseja kohdennetaan ja taas alkaa sama juttu uudestaan. Tavoitteena on aktiivisen testaamisen avulla saada selkeä ymmärrys siitä, mikä toimii parhaiten, miten markkinointiprosessista saadaan tuottavampi ja tehokkaampi.

Kuulostaako siltä, että on aika jalkauttaa Liidimetodi sinun yritykseesi?

Markkinointi Meemin kaikki palvelut ja valmennukset on suunniteltu Liidimetodin pohjalta. Tutustu palveluihin tai ehdota yhteistyötä, joka taipuu yrityksesi tarpeisiin paremmin.

Rakenna asiantuntijabrändi

Keskittynyt asiantuntijabrändi luo yritykselle luottamusta ja arvostusta sekä tutkitusti se lisää ja parantaa myynnin mahdollisuuksia. Suunnittelemme ja rakennamme yrityksesi kanssa tiiviissä yhteistyössä kiinnostavan ja erottuvan asiantuntijabrändin sekä jalkautamme suunnitelman toiminnan tasolle.

Generoi myynnille liidejä verkosta

Nappaa Meemiläiset osaksi yrityksesi kasvutiimiä. Suunnittelemme, rakennamme ja kehitämme kasvumarkkinoinnin koneiston yrityksellesi kehittämämme Liidimetodin® avulla. Konsultoimme yrityksellesi liidistrategian ja jalkautamme strategian digitaaliseksi asiakaspoluksi. Asetettujen tavoitteiden ja käytössä olevien resurssien pohjalta laadimme kasvumarkkinoinnille selkeän prosessin, josta koostuu kuukausittainen kasvumarkkinoinnin palvelu.

Kasvumarkkinoija tuntihinnalla

Vuotaako markkinointitiimin hommia yli laidan säännöllisen epäsäännöllisesti? Et oikein ole täysin varma, millainen kokonaisuus kannattaisi ulkoistaa? Silloin tuntiperusteinen kasvumarkkinoinnin kumppani on oiva valinta osaksi yrityksesi kasvutiimiä. Rakenna juuri sellainen palvelu, joka taipuu tarpeisiinne parhaiten. Lue lisää tuntihinnoista ja tsekkaa Meemin palvelutarjotin!

Ulkoistettu markkinointipäällikkö

Meemin ulkoistettu markkinointipäällikkö työskentelee yrityksessäsi joustavalla, yrityksesi tarpeisiin parhaiten taipuvalla sopimuksella, tuo mukanaan modernin kasvumarkkinoinnin valmiin toimintamallin sekä kokemuksen useiden eri asiantuntijayritysten markkinoinnista. Ei siis pöllömpi idea rekrytoinnin sijaan ostaa markkinointipäällikkö palveluna, eikö vain?

Asiakaspolkujen suunnittelu

Kaipaatko yrityksesi markkinointitiimille selkeän ja mitattavan ohjenuoran sekä prosessin, jonka avulla etenette systemaattisesti kohti asetettuja tavoitteita? Onko juuri nyt aika ottaa kaikki potentiaali irti digitaalisen markkinoinnin toimenpiteistä? Me autamme yritystäsi suunnittelemaan digitaalisen asiakaspolun kehittämämme Liidimetodin® avulla.

Kasvu Workshop markkinointitiimeille

Nappaa markkinointitiimisi matkaan, jättäkää menneisyyteen vanhentuneet markkinoinnin toimintamallit ja lähtekää suunnittelemaan ja rakentamaan modernin kasvumarkkinoinnin prosesseja Markkinointi Meemin Kasvu Workshoppiin. Kasvu Workshopissa opitte kehittämämme Liidimetodin ja suunnittelette liidistrategian sekä digitaalisen asiakaspolun sisältöineen päivineen. Uusia oivalluksia ja inspiraatioruiskeita luvassa!

tiimi@markkinointimeemi.fi

+358 40 722 3816

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Fill out this field
Fill out this field
Käytämme evästeitä ja vastaavia mekanismeja käyttäjäliikenteen analysointiin. Valitsemalla Hyväksy annat suostumuksesi evästeiden käyttöön. View more
Hyväksy
Kiellä kaikki