Ulkoistettu markkinointipäällikkö

Markkinoinnin johtaminen ja suunnittelu vasemman käden taktiikalla on väistämättä yrityksesi kasvun este.

Pienissä organisaatioissa, joissa harvemmin on omaa markkinointiyksikköä, markkinoinnin vastuu on usein toimitusjohtajalla, operatiivisella johtajalla tai myyntijohtajalla. Tällöin markkinoinnin funktiota siis johdetaan oman työn ohessa vähän niin kuin vasemmalla kädellä ilman syvempää asiantuntijuutta. Jos tämä pitää kutinsa sinun yrityksesi kohdalla, olet varmasti tähän päivään mennessä törmännyt tämän asetelman haasteisiin: markkinoinnin johtaminen voi olla vaikeasti hallittavaa sillisalaattia, joka tuntuu raskaalta säätämiseltä ilman selkeää käsitystä siitä mitä ja miksi tehdään.

Markkinointi on yrityksesi kasvun moottori ja yksi tärkeimmistä funktioista digitaalisella asiakkaan aikakaudella. Sen taktiikat yltävät jokaiseen asiakaspolun vaiheeseen koko asiakkaan elinkaaren ajan. Markkinoinnin johtaminen ja suunnittelu vasemman käden taktiikalla on väistämättä yrityksesi kasvun este. Ennemmin tai myöhemmin on tehtävä päätös: keskitytkö sisäisen markkinointitoiminnon rakentamiseen vai ulkoistatko markkinointiroolin kokeneelle ulkoiselle markkinointipäällikölle, esimerkiksi osa-aikaisena, joustavana konsulttina.

Ulkoistaminen saattaa poiketa normaalisti käyttämästäsi rekrytointitavasta, mutta todellisuudessa ulkoistaminen on usein etenkin pienemmän organisaation kohdalla fiksu veto. Käydään seuraavaksi läpi, miksi markkinointipäällikön pestin ulkoistaminen kannattaa.

4 keskeisintä syytä ulkoistaa markkinointipäällikön pesti

Tuntee tehokkaat johtamismallit

Ulkoistettu markkinointipäällikkö saapuu jo ensimmäiseen yhteistyöpalaveriin täydellä varustuksella: valmis johtamisjärjestelmä, markkinoinnin prosessi ja integraatiosuunnitelma myynnin prosessiin. Hän on konsultoinut lähtötilanteesi jo ennakkoon ja ei ole tullut kuluttamaan kenenkään aikaa turhaan. Hän on hyvin tietoinen siitä, että jokainen tunti asiakkaalle maksaa ja hän pyrkii antamaan lisäarvoa jokaiselle niistä. Hän on toiminut useamman yrityksen markkinoinnin johdossa lyhyen ajan sisällä ja hänellä on näköalapaikka siihen, mikä tällä hetkellä toimii ja mikä ei toimi.

Ulkopuolisen asiantuntijan perspektiivi

Vaikka sisäisen markkinointipäällikön suurin etu on vahva tuntemus yrityksen kulttuurista, tuotteista ja palveluista, ulkoistetulla markkinointipäälliköllä on kasvun kannalta merkittävämpi etulyöntiasema: laaja kokemus eri toimialojen ja yritysten markkinoinnista. Hän on nähnyt enemmän epäonnistumisia ja voiton juhlia kuin palkkatyössä työskennellyt markkinointipäällikkö. Hän pystyy katsomaan yritystäsi laatikon ulkopuolelta sekä soveltaa kaikkea matkan varrellaan oppimaansa. Hänellä on vahva ulkopuolinen näkökulma ja paine viedä projekteja läpi onnistuneesti.

Markkinointipäällikön resurssien maksimointi

Sisäinen markkinointipäällikkö kuluttaa usein aikaansa myös muihin yrityksen sisäisiin kokouksiin, koulutuksiin, tapahtumiin ja tehtäviin, jotka syövät ihmiskapasiteettia. Ulkoistettu markkinointipäällikkö on talossasi vain yhtä simppeliä tarkoitusta varten: kiihdyttämässä yrityksesi kasvua. Hän pystyy keskittymään ja fokusoimaan aikansa juuri niihin asioihin, jotka ovat kasvun kannalta merkityksellisiä.

Kustannustehokkuus

Sisäisen markkinointipäällikön palkka ja lisäkulut voivat nousta vuositasolla moninkertaiseksi ulkoistettuun markkinointipäällikköön verrattuna. Ulkoistettu markkinointipäällikkö on kiistatta yritykselle edullisempi ratkaisu kustannuksiltaan: halvempi hinta ja kuten edellisessä kohdassa todettu, resurssien maksimointi.

Meemin ulkoistettu markkinointipäällikkö johtaa yrityksesi markkinointia Liidimetodin® avulla

Perinteinen brändistrategia ja markkinoinnin vuosikello eivät ole riittäviä työkaluja asiakaskeskeisen ja dataohjautuvan modernin kasvumarkkinoinnin suunnitteluun.

Liidimetodi® on step by step menetelmä, jonka avulla yritysesi suunnittelee ja rakentaa asiakaskeskeisen ja dataohjautuvan digitaalisen markkinointi- ja myyntisysteemin.

HALO-strategia

Kasvumarkkinoinnin ytimessä on syvä kohderyhmän tunteminen. HALO-strategia antaa valmiin viitekehyksen ihanneasiakkaan tunnistamiseen ja syvempään ymmärtämiseen. Selvitämme mikä on asiakkaasi haluama lopputulos ja mikä on halutun lopputuloksen esteenä.

Digitaalinen ostopolku

Kartoitamme ihanneasiakkaan ostoprosessin vaiheet ja suunnittelemme ostopolun ensimmäisen sprintin sisällöt, laskeutumissivut, automaatiot ja digimarkkinoinnin toimenpiteet jokaiseen näihin vaiheisiin. Laadimme myös selkeän mittariston, jonka avulla voimme tehdä dataohjautuvia päätöksiä resurssien kohdentamisesta jatkossa.

Kasvuhakkeroinnin prosessi

Jalkautamme yritykseesi modernin kasvumarkkinoinnin ja sosiaalisen myynnin prosessin, jonka avulla markkinoinnin ja myynnin rutiinit muodostavat yhtenäisen ja tehokkaan resurssin, jotka työskentelevät asiakaslähtöisesti, dataohjautuvasti ja systemaattisesti kohti yhteistä tavoitetta.

Kaipaatko yrityksellesi…

Kasvumarkkinoinnin asiantuntijan

Kasvumarkkinointi on yrityksen kasvuun ja myynnin edistämiseen keskittynyt moderni markkinointistrategia, jonka ytimessä on jatkuva testaaminen, datan analysointi ja kasvuhakkerointi. Lue lisää kasvumarkkinoinnista täältä!

Kasvumarkkinoinnin valmista reseptiä

Liidimetodi on step by step menetelmä, jonka avulla suunnitellaan ja rakennetaan asiakaslähtöinen strategiatyö, dataohjautuva kasvumarkkinoinnin koneisto sekä kasvuhakkeroinnin prosessi. Meemin markkinointipäällikkö työskentelee Liidimetodin avulla. Lue lisää Liidimetodista täältä. 

Tuloksiin sitoutunutta markkinointipäällikköä

Meemin markkinointipäällikkö-palvelu ei sovi kaikille. Miksi? Koska markkinointipäällikkömme työskentelee yrityksellesi tulostakuulla. Markkinointipäällikkö-palvelulla on kevyt kuukausihinta sekä tulokseen sidottu provisiomalli.

KASVUA?

Haluatko yrityksellesi enemmän uusia asiakkaita ja / tai lisämyyntiä vanhoista asiakkuuksista? Markkinointipäällikön ainoa tehtävä on suunnitella ja johtaa markkinointiresursseja kohti yrityksesi kasvutavoitteita.

Hintaesimerkkejä

Palveluiden hinnat on suunniteltu yhdelle digitaaliselle ostopolulle – eli käytännössä yksi kohderyhmä ja yksi tavoite. Jos kohderyhmiä ja palveluita on paljon, pyydä tarjous kokonaisuudelle.

Markkinointipäällikkö liikkuu Uudenmaan alueella ja käy toimistollasi yhteistyöpalaverissa sopimuksemme mukaisesti, mutta vähintään kuukausittain yhteistyöpalaverin merkeissä.

Muina aikoina markkinointipäällikkö on tavoitettavissa etänä ja puhelimitse.

Kyllä, tämä on kasvumarkkinoinnin kannalta tärkeää. Suunnittelemme yhdessä yhteistyömallin ja alustan, jonka avulla yhteistyö on mahdollisimman avointa ja sujuvaa.

Tulospohjainen hinnoittelu riippuu sopimuksemme yksityiskohdista, tavoitteista ja tavoitteiden saavuttamiseen johtavista toimenpiteistä. Etsimme avoimen keskustelun kautta ratkaisun, joka palvelee kumpaakin osapuolta.

Meemiläiset

Markkinointi Meemi on kahden kasvumarkkinoija-naisen show. Järjestämme modernin markkinoinnin ja digitaalisen myynnin workshoppeja ja valmennuksia sekä toimimme kasvumarkkinoinnin kumppanina.

JONNA LÖNNROTH

Moikka! Olen Meemin perustajayrittäjä ja moderni kasvumarkkinoija. Toimin tiimimme kasvustrategina, sisältöjen ja toimenpiteiden suunnittelijana sekä kasvumarkkinoinnin valmentajana. Intohimoni on muotoilla ja kehittää markkinoinnin ja myynnin yhteisiä prosesseja sekä yhteistyötä. Tavataan ja sparraillaan, minulla riittää varmasti ideoita, ajatuksia ja neuvoja yrityksesi kasvumarkkinoinnin koneiston suunnitteluun ja kehittämiseen. Verkostoidun kanssasi mielelläni LinkedInissä!

LinkedIn
WhatsApp
Otsikko

MARI PIIPPONEN

Moikka, olen Mari, Meemin digimarkkinoija ja projektipäällikkö. Vastaan Mediatalo Meemin palveluista ja päiväni kuluvatkin asiakkaiden kanssa viestiessä sekä digitaalisen markkinoinnin, konversio-optimoinnin ja verkkosivuhommien parissa. Markkinointi muuttuu kovaa vauhtia ja parhaillani tutkin tekoälyn mahdollisuuksia, työkaluja ja vaikutuksia markkinoinnin prosessien tehokkuuteen sekä tuloksiin. Muutos on työni haaste ja suola! Verkostoidutaanko LinkedInissä?

LinkedIn
WhatsApp
Otsikko

Pyydä tarjous markkinointipäällikkö-palvelusta

tiimi@markkinointimeemi.fi

+358 40 722 3816

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
Select an option
Fill out this field
Käytämme evästeitä ja vastaavia mekanismeja käyttäjäliikenteen analysointiin. Valitsemalla Hyväksy annat suostumuksesi evästeiden käyttöön. View more
Hyväksy
Kiellä kaikki